algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

No hi ha cap supervivent entre els 118 tripulants del «Kursk»

Rússia, humiliada pels mitjans militars de l'OTAN, plora la mort dels mariners

Les autoritats russes anunciaren que els 118 tripulants del submarí Kursk són morts i que ahir dilluns va ser trobat un primer cadàver, cosa que confirma que la tragèdia, que provocà dures crítiques contra el president Vladimir Putin, és una de les més greus per a Rússia en els darrers deu anys. Es necessitarà almanco un mes per treure els cossos dels tripulants de l'interior del Kursk, encallat des del passat 12 d'agost a 108 metres de profunditat a la mar de Barentsz (nord-oest de Rússia), declarà el portaveu de la Flota el Nord, Vladimir Navrotski.

Mentre que el cap de l'Estat Major de la Flota del Nord, el vicealmirall Mikhail Motsak, anuncià que tots els tripulants havien mort, Navrotski evocà «una petita possibilitat» de trobar supervivents. «Sí, la majoria dels tripulants són morts, però anunciarem oficialment que tota la tripulació és morta si trobam aigua en els compartiments setè i vuitè. Si trobam aire, continuarem l'operació», explicà Navrotski. Com a Motsak, els noruecs, els submarinistes dels quals participaren en les tasques de socors, havien afirmat que tot el submarí estava inundat, cosa que no deixava gens d'esperança de supervivència de la tripulació. «Els nostres pitjors temors han estat confirmats, tots els compartiments del submarí estan inundats i cap membre de la tripulació no sobrevisqué», declarà Motsak.

Els noruecs anunciaren al migdia que posaven fi a les operacions de rescat després d'haver descobert que el Kursk estava completament inundat i conclogueren que no hi havia supervivents. El responsable militar de l'Ambaixada de Noruega a Moscou, Joërn Buoé, indicà a la ràdio moscovita Eco que Oslo respondria sens dubte de manera positiva a la petició d'ajuda dels russos per recuperar els cossos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris