cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Arriba l'ajuda britànica quan Moscou ja dóna per morta la tripulació del «Kursk»

A la fi el minisubmarí LR5, la darrera esperança, començarà les tasques de rescat

60482

L'Armada russa donà ahir per morts els tripulants del submarí atòmic Kursk, poc abans que el vaixell Normand Pioneer amb ajuda britànica, la darrera esperança, arribàs al lloc del desastre. «La falta de tota informació des del submarí permet afirmar que l'estat crític de la dotació ja s'ha produït», digué el vicealmirall Mikhail Motsak, cap de l'Estat Major de la Flota.

El cap naval, molt emocionat, no volgué pronunciar el que ja està en boca de tot Murmansk i de tot el país: els 118 tripulants del Kursk han mort. «El més possible és que haguem de constatar el pitjor», afegí Motsak, qui recalcà que «ha estat superat el límit crític de supervivència» que el comandament de l'Armada calculava per a la tripulació del Kursk, enfonsat fa una setmana a les aigües de la mar de Barentsz.

Malgrat això, la dramàtica declaració de Motsak no va fer perdre les esperances dels habitants de Murmansk, que continuen aferrats a la possibilitat d'un miracle, associada ara a l'arribada de l'ajuda internacional. El Normand Pioneer amb el minisubmarí britànic LR5 i 27 socorristes del Regne Unit a bord arribà a la zona del desastre cap a les 20 hores d'ahir, mentre que un altre vaixell noruec amb experts submarinistes en rescats s'aproximava al lloc.

Fonts de l'Armada russa informaren que, després d'una breu reunió per «analitzar alguns aspectes tècnics», els especialistes britànics a bord de l'LR5 intentaren descendir fins al submergible sinistrat. S'espera que els resultats de la primera immersió del minisubmarí britànic es coneguin durant aquesta matinada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris