cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Pinochet torna a aparèixer a la vida pública en un homenatge organitzat pels seus seguidors

Celebren els seus 27 anys de comandant en cap de l'Exèrcit

El general retirat Augusto Pinochet participarà el pròxim dia 23 en un homenatge organitzat per la fundació que porta el seu nom per commemorar els 27 anys des que assumí la comandància en cap de l'Exèrcit, confirmà ahir la portaveu de la institució, Mónica Wehrhann.

Aquesta serà la primera vegada que Pinochet, de 84 anys, apareix en un acte públic des que el passat 8 d'agost la Cort Suprema de Xile decidí retirar-li l'aforament com a senador vitalici per existir indicis que fou «autor, còmplice o encobridor» de 75 assassinats ocorreguts l'octubre de 1973.

Acompanyat per la seva esposa, Lucía Hiriart, i per diversos membres de la seva família, l'exgovernant militar anirà a la seu de la Fundació Pinochet per inaugurar un monument als membres de les Forces Armades i de Carrabiners que moriren durant el seu govern (1973-1990) i per descobrir, així mateix, una placa de bronze amb una frase seva.

«No pot ser que la història s'estigui escrivint només amb la mà esquerra. La moneda té dues cares i han de ser conegudes per les noves generacions», va declarar Alfonso Márquez de la Plata, un dels exministres durant el règim militar i actual membre directiu de la Fundació Pinochet.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris