cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Breus

• IUGOSLÀVIA

Boicot montenegrí El Partit Demòcrata Socialista (DPS) del president montenegrí, Milo Djukanovic confirmaren ahir, oficialment, que boicotejaria les eleccions presidencials i legislatives del 24 de setembre a la República Federal de Iugoslàvia. La decisió del DPS, que domina la coalició «Viure millor» en el poder a Montenegro, va ser anunciada a la premsa per Miodrag Vukovic, president del Comitè Executiu del DPS i conseller de Djukanovic. «La direcció del DPS ha decidit no participar en les eleccions basant-se en el fet que els canvis aportats a la Constitució representen un acte de violència política i jurídica contra Montenegro», va declarar Vukovic.EP.

• ARÀBIA SAUDITA

Llei d'ull per ull La justícia saudita ha aplicat fil per randa la llei del Talió, ordenant l'extracció quirúrgica d'un ull a un egipci que va desfigurar un dels seus compatriotes amb àcid, segons el diari «Okaz». L'operació es va produir la setmana passada en un hospital de Medina, la segona ciutat santa de l'Islam després de La Meca. Abdel Moti Abdel Rahman Mohammad, de 37 anys, va ser declarat culpable fa sis anys de llançar àcid a la cara del seu compatriota Chahata Agami Mahmud, de 53 anys, després d'una disputa financera, segons va indicar el diari.EP.

• CÒRSEGA

Silenci de París El Govern francès guarda silenci mentre el seu pla d'autonomia per a Còrsega, fa poc negociat, afronta el doble pols de superar un atemptat amb cotxe bomba contra un edifici públic i l'assassinat d'un exlíder nacionalista. Si durant els darrers sis mesos el llenguatge de les armes cedí terreny a la paraula per donar una oportunitat a la sortida negociada a la violència i, sobretot, a la conquesta de competències per a la conflictiva illa mediterrània, han bastat quinze dies per gelar el somriure a l'esperança que suposava l'aprovació el passat 28 de juliol del futur estatut cors. Però, segons els analistes, la reactivació de la violència posa en seriosa situació el primer ministre francès, el socialista Lionel Jospin.AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris