nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Rússia acusa una ONG auspiciada per la UE i els EUA d'espiar per a l'OTAN

Afirma que Halo Trust «entrenà» experts en explosius «que actuen» a Txetxènia

62006

El president rus, Vladimir Putin, anà al lloc de l'atemptat.

Rússia acusà ahir una organització humanitària auspiciada pels Estats Units i la Unió Europea d'espiar per a l'OTAN i dur a terme activitats subversives i terroristes a Txetxènia. El Servei Federal de Seguretat (FSB, antic KGB) revelà que l'organització no governamental britànica Halo Trust, famosa per retirar milers de mines antipersonals en diversos països, «preparà més de cent especialistes en explosius».

La feina de Halo Trust va ser reconeguda especialment per la princesa Diana de Gal·les, que visità el 1997, poc abans de la seva mort en un accident automobilístic a París, un dels camps de desminament de Halo Trust a Angola. L'FSB assegurà que disposa de «dades fidedignes» que Halo Trust «ha format especialistes en explosius per a destacaments armats de terroristes internacionals que combaten a Txetxènia».

El servei d'Intel·ligència rus no reparà en el prestigi internacional de l'organització i afirmà que les tasques de retirada de mines sense ànim de lucre encobreixen, en realitat, l'espionatge per a Occident. El Kremlin secundà les acusacions de l'FSB, que digué que les dades sobre Halo Trust s'enviaren a la seva seu a Escòcia.

L'oficina de Serguei Yastrzhembski, portaveu per a la guerra de Txetxènia del president rus, Vladimir Putin, assenyalà que no disposa d'informació sobre cap treball dels tècnics de Halo Trust en desminament d'hospitals, escoles o granges.

Contràriament, indicà que els experts entrenats en els cursets de capacitació de l'organització Halo Trust a Txetxènia obtingueren els coneixements necessaris per participar en atacs rebels.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris