nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

Histèria antitxetxena a Moscou després d'un atemptat terrorista

Moscou es convertí ahir en un malson per als vianants de trets obscurs i cabell negre per la histèria antitxetxena desfermada després de l'atemptat de dimarts, que causà la mort de set persones i en ferí 93 més en el centre de la capital russa. Els controls policíacs es varen encruelir amb les persones d'aparença caucasiana, que des de dimarts passat pràcticament han de mostrar la seva documentació a cada passa.

Segons una enquesta divulgada per l'emissora de ràdio Eco de Moscou, el 53 per cent dels moscovites es pronuncia per la deportació dels caucasians als seus llocs d'origen. «El txetxè bo és el txetxè mort». Amb aquest lema definí el líder del Partit Liberal Democràtic, Vladimir Iirinovski, quina ha de ser la política del Kremlin cap als membres d'aquesta comunitat. «És hora d'acabar amb la xerrameca sobre la llibertat de desplaçaments (...) perquè vivim a la capital d'un Estat en guerra», va dir el prefecte del districte central de Moscou, Alexandr Muzikantski.

Les autoritats ajudaren a alimentar la psicosi col·lectiva amb reiterades declaracions sobre la «pista txetxena» en l'atac terrorista, encara que els serveis de seguretat estudien la versió d'un ajustament de comptes entre grups criminals. A primeres hores del matí s'informà de la detenció de dues persones caucasianes, un txetxè i un àvar, sota la sospita d'estar implicades en l'atemptat en un cèntric pas de vianants de Moscou.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris