nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Pinochet afirma que l'aixecament de la seva immunitat és «una farsa»

El general xilè està disposat a lluitar per demostrar la seva innocència

94706

Pinochet perd la seva immunitat.

El general Augusto Pinochet considerà que l'aixecament de la seva immunitat parlamentària, resolt dimarts per la Cort Suprema de Xile, és «una farsa» amb connotacions polítiques. Pinochet, que seguí per televisió la difusió de la decisió, afirmà que s'oposarà als exàmens mèdics que la llei xilena disposa per a tot inculpat major de 70 anys.

Durant la jornada de dimarts, Pinochet digué en diverses ocasions que és innocent dels càrrecs que se li imputen, publicà el diari La Tercera, que cita com a fonts algunes de les persones que visitaren l'octogenari exdictador a la seva residència del sector santiaguenc de La Dehesa.

L'exgovernant militar fou visitat pels comandants en cap de les Forces Armades, alts oficials, militars retirats, antics col·laboradors, parents, amics i simpatitzants, a qui saludà a la nit. Encara que somreia, l'exgovernant militar es movia amb dificultat, recolzant-se en un bastó, i sense pronunciar cap paraula, saludà amb el braç en alt el mig centenar de partidaris que li manifestaren el seu suport.

Segons els rumors, després de conèixer la decisió, Pinochet mostrà un creixent desencant i reiterà als seus visitants que el contrafur era una farsa política, que no se sotmetria a cap tipus d'examen, que és innocent i que està disposat a lluitar per demostrar-ho.

La històrica decisió de la Cort Suprema posà Pinochet a disposició del jutge especial Juan Guzmán Tapia, qui el podria processar per la seva responsabilitat en 19 dels crims atribuïts a un grup militar conegut com la Caravana de la Mort. Aquest grup, els responsables del qual foren processats pel jutge Guzmán, assassinà 72 presoners polítics i en va fer desaparèixer els cadàvers unes setmanes després del cop militar de 1973.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris