nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Dos mil civils fugen de Txetxènia per l'anunci rebel d'una gran ofensiva

L'amenaça coincideix amb els aniversaris de dues victòries dels separatistes

74206

Els soldats russos continuen desplegats a Txetxènia.

Gairebé 2.000 civils varen fugir de Txetxènia després que els rebels anunciassin una ofensiva de gran envergadura per celebrar l'aniversari de les dues victòries dels separatistes sobre l'Exèrcit rus, segons fonts russes emplaçades a Sleptsovsk. Els habitants de Grozni i les ciutats de Gudermés, Argum, Chali i Urus-Martán varen travessar dissabte passat a la nit la frontera txetxena en direcció a Ingúixia, on ja hi ha diversos milers de refugiats txetxens.

Segons fonts russes, han estat distribuïts pamflets entre la població de la república per convèncer els civils de sortir de les seves cases a causa de les «accions armades contra les bases russes» amb ocasió de la celebració, ahir diumenge, del dia de l'Exèrcit txetxè i de la presa de Grozni pels rebels el 1996, com també del primer aniversari, avui dilluns, de la invasió del Daguestan.

El comandant de les tropes del president independentista Aslan Maskhàdov a Grozni va declarar en un comunicat que almenys 15 llocs de control federal i diverses bases seran atacades. «Les atacarem fins que, o bé morim, o bé surti de la república el darrer soldat rus», va assegurar Isa Munaiev. «Aquesta ofensiva estarà dedicada a Letchi Dudaiev», va precisar.

Dudaiev, l'exbatle de Grozni assassinat pels russos el gener, era el nebot de l'expresident independentista Djojar Dudaiev. El servei de premsa d'Aslan Maskhadov va assegurar que l'Exèrcit txetxè no va córrer el risc d'anunciar una ofensiva d'atac, minimitzant el cost de possibles víctimes amb ocasió de les celebracions txetxenes. L'Exèrcit rus sembla prendre's seriosament les amenaces dels rebels i va reforçar els seus controls als voltants de Grozni.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris