nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

L'ONU completa el seu desplegament al llarg de tota la frontera libanoisraeliana

En hores aconseguiren concloure amb la missió que els fou assignada fa 22 anys

99678

En total, uns 400 cascs blaus, en grups de 30, es desplegaren en 13 noves posicions, que s'afegiren a les sis establertes ja durant el cap de setmana passat.

Els cascs blaus de l'ONU completaren ahir el seu desplegament al llarg de la frontera entre el Líban i Israel, missió que els havia assignat les Nacions Unides fa 22 anys. Un portaveu de la Força Interina de l'ONU en el Líban (Finul), Daljeet Bagga, afirmà que el «desplegament finalitzà», al llarg de 82 quilòmetres, gràcies a l'absència d'incidents, als contactes que el precediren i a l'ajuda de la gendarmeria libanesa.

En total, uns 400 cascs blaus, en grups de 30, es desplegaren en 13 noves posicions, que s'afegeixen a les sis establertes el cap de setmana passada. Al mateix temps, soldats de l'ONU reforçaren els seus antics llocs en la part meridional. Divendres passat, l'ONU havia anunciat que la Finul es desplegaria en unes 20 posicions.

L'enviament dels cascs blaus a la frontera es realitza passats més de dos mesos des de la retirada israeliana del sud libanès, el 24 de maig, després de 22 anys d'ocupació. El desplegament, que es preveia que es duria a terme en dos dies i en el qual participaren cascs blaus fidjians, ghanesos, irlandesos, nepalesos i indis, fou efectuat amb el vistiplau del president libanès, Emile Lahud.

El Govern libanès condicionava l'enviament de la Finul a les àrees evaquades per l'Estat jueu, al termini de les violacions israelianes de la línia blava, feta per les Nacions Unides per certificar la retirada israeliana del sud. Amb el seu desplegament en el sud, la Finul, que fins fa pocs mesos era un testimoni impotent de la violència en aquesta zona, en especial de les ofensives israelianes contra aquest país, compleix la seva missió d'ajudar les autoritats libaneses a estendre la seva soberania a tot el país.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris