algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

Vladimir Putin firma una treva amb els empresaris més potents de l'estat

El president Vladimir Putin i un grup dels empresaris més importants de Rússia firmaren ahir una treva per superar les fortes tensions entre el Kremlin i el món dels negocis. Després de més de dues hores de reunió per fixar les regles de les relacions entre les autoritats i el gran empresariat, s'emeté una declaració en què es constatà que «malgrat les errades, la privatització fou un pas necessari». «Les autoritats renuncien a realitzar campanyes polítiques per a la redistribució de la propietat i la revisió dels resultats de les privatitzacions», afegí la declaració.

Al mateix temps, el president rus "assenyala el document" «indicà que és inadmissible la situació quan hi ha companyies que aprofiten l'aparell estatal, incloses les estructures de força, com a principal argument en la lluita contra els competidors». Putin i els «oligarques», com anomenen a Rússia als que aconseguiren fortunes enormes en els primers anys de les reformes postsoviètiques, acordaren establir un «mecanisme permanent de consultes». Tant el president rus com els grans empresaris coincidiren que «una de les premisses principals per al desenvolupament de l'economia és l'equidistància dels homes de negocis respecte del poder».

El món dels negocis fou representat en la reunió per 21 empresaris, entre ells Vaguit Alekperov, president de Lukoil, la principal companyia petroliera del país, i Rem Viajerev, president de Gazprom, el monopoli rus del gas. També assistí el president del grup Interrós, Vladimir Potanin, que recentment denuncià haver estat objecte d'extorsió per la Fiscalia General, que condicionà la renúncia a accions judicials en contra seva a un «pagament voluntari» a l'Estat de 140 milions de dòlars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris