algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Clinton no es rendeix i parla d'una nova cimera entre Arafat i Barak

El líder israelià es compromet a continuar endavant a la recerca de la pau

El president nord-americà, Bill Clinton, no està disposat a rendir-se després de patir un revés personal amb el fracàs de la cimera de Camp David, en el seu afany de concloure amb una proesa els seus mandats, esquit- xats pels escàndols.

Un dia després del fracàs, que també va ser el de la diplomàcia nord-americana, la Casa Blanca afirmà que encara existeix la possibilitat de convocar una nova cimera abans del termini del 13 de setembre, fixat per israelians i palestins per assolir un acord.

«No excloc res», declarà el portaveu de la Casa Blanca, Joe Lockhart, qui subratllà que fins ara «no es fixà cap pla per a una altra cimera tripartita» amb el primer ministre israelià, Ehud Barak; el president de l'Autoritat Palestina, Iasser Arafat, i Clinton.

«Probablement s'hauran de deixar passar alguns dies perquè les parts puguin dur a terme consultes internes, abans de decidir quina serà la propera etapa», afegí.

A Alexandria (Egipte), Arafat confirmà que Clinton planejava organitzar una nova cimera, després d'entrevistar-se amb el president egipci, Hosni Mubarak.

«El president Clinton esmentà la possibilitat de tornar una altra vegada, el proper mes, a Washington o a un altre lloc que fixaria ell mateix», explicà.

Lockhart tractà de minimitzar la importàcia del fracàs de la cimera de Camp David, en assegurar que Clinton estava convençut de la utilitat de la reunió. «Es registraren molts d'avanços en nombrosos temes i ells (Barak i Arafat) trencaren el gel» en qüestions tabús.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris