algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La gestió de patrimoni es regula amb la Junta per coordinar les institucions

L'entitat controlarà totes les intervencions realitzades al territori balear

85916

La nova Junta unificarà les polítiques institucionals en matèria d'excavacions.

Totes les intervencions en jaciments arqueològics realitzades en territori balear seran regulades i controlades sistemàticament per una sola entitat, la Junta Interinsular de Patrimoni Històric. Així s'acordà ahir a la reunió organitzada per la constitució d'aquest òrgan, creat per exigència de la nova llei de patrimoni per aconseguir un control rigorós i coherent en matèria d'intervencions.

Amb la presència del conseller de Cultura del CIM, Damià Pons, els responsables de Cultura dels tres consells insulars i el director general de Cultura, Pere Muñoz, s'hi donà el vistiplau i es marcaren les línies de reglamentació d'aquest òrgan que coordinarà les polítiques de patrimoni del Govern i els consells insulars, comptant entre les seves competències la decisió d'on aniran a parar els materials obtinguts amb les campanyes, com també l'atorgament de permisos, de drets intel·lectuals i drets d'excavació.

Una altra de les exigències esdevingudes amb la nova llei, la que cadascuna de les institucions presenti un pla insular de gestió patrimonial, va tenir ahir la primera materialització en el de Menorca. Entre d'altres punts tractats compten la distribució de l'1% cultural, que en el cas dels consells insulars serà gestionat per ells mateixos, mentre que en el cas del Govern un 50% d'aquest percentatge es repartirà proporcionalment entre les quatre illes. Així mateix, s'informà de la presència de la serra de Tramuntana, l'arxipèlag de Cabrera i l'illa de Menorca a la llista indicativa de béns que poden optar a la declaració de Patrimoni de la Humanitat, prèvia consensuació a nivell estatal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris