algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

La història de Santa Eugènia, més accessible amb l'inventari de l'arxiu

El municipi del Pla de Mallorca Santa Eugènia recull la seva història documentada en un llibre anomenat Inventari de l'Arxiu Municipal de Santa Eugènia, editat pel Consell de Mallorca i l'Ajuntament homònim, amb un total de 250 exemplars.

La informació que reuneix aquest volum, de més de 100 pàgines, abraça des que Santa Eugènia se segregà de Santa Maria del Camí, el 1840, fins que s'inicià la tasca d'elaboració de l'inventari, 1997. Tres anys de feina continuada que suposà organitzar, ordenar els documents, condicionar l'espai del dipòsit i inventariar la documentació de l'arxiu; tot un esforç amb el propòsit de facilitar-ne la consulta i posar-la a disposició de tothom.

El testimoniatge documentat abraça una àmplia diversitat de disciplines, entre altres: temes culturals, socials, esportius, d'educació, d'urbanisme, de sanitat, censos generals de població i d'edificis i habitatges, etc. El resultat és una eina actual, accessible i imprescindible per a la recerca d'una informació que engloba més de 150 anys d'història del poble.

Aquest projecte té el seu origen a l'any 1984, producte del qual trobam la redacció d'inventaris de 30 arxius i la publicació de 15 títols. Actualment, s'elaboren tres nous inventaris: Els pergamins de la Cartoixa de Valldemossa, l'Inventari de l'Arxiu Municipal de Marratxí i el segon i tercer volum de Els pergamins de l'arxiu parroquial de Santa Eulàlia, que es finalitzaran enguany.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris