algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La cimera de Camp David entra en una fase crucial amb el retorn de Clinton

Arafat i Barak reben amenaces d'atemptat d'extremistes de dreta israelians

90636

Bill Clinton i la seva filla deixaren ahir Okinawa.

Les «serioses i intenses» negociacions de Camp David (Maryland) per a una pau permanent al Pròxim Orient passen per moments crucials, després de la tornada del president dels EUA, Bill Clinton, qui considera que «no hi ha temps per perdre», segons fonts de Washington.

A causa de l'acord de les parts de no facilitar detalls de les converses als mitjans de comunicació, s'han desfermat rumors sobre les dificultats que podrien afrontar els grups de treball liderats pel primer ministre d'Israel, Ehud Barak, i el president de l'Autoritat Palestina, Iasser Arafat.

D'altre costat, el cap del servei de seguretat interior israelià (Shin Beth), Abraham Dichter, anuncià ahir amenaces d'atemptat per part d'extremistes de dreta israelians contra Barak i Arafat, segons revelaren dos ministres.

«El cap del Shin Beth ha fet públiques efectivament» aquestes amenaces, afirmà el ministre d'Afers Estrangers, David Levy, a la premsa confirmant que Dichter havia presentat, en un informe durant el Consell de Ministres setmanal, mencions d'amenaces d'atemptat contra Barak i Arafat a la seva tornada de Camp David.

Levy, no obstant això, s'ha esforçat per minimitzar els perills. «El Shin Beth està perfectament entrenat per seguir les coses de prop i de totes maneres no hi ha res organitzat darrere de tot això», va afegir Levy.

La ministra de Medi Ambient, Dalia Yitzik, havia declarat anteriorment a la ràdio que no hi ha «amenaces precises, només paraules, però mai no se sap». El Shin Beth, que depèn directament del primer ministre, és responsable de la protecció de personalitats oficials. Aquest servei va ser greument posat en dubte per una sèrie d'errors comesos en la protecció d'Isaac Rabin, el primer ministre israelià assassinat per extremistes de dreta el 1995 a Tel Aviv.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris