algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El Club dels Vuit fixa a Okinawa els seus compromisos per al XXI

El Grup dels Vuit (G-8) donà per conclosa ahir la seva cimera anual amb promeses per construir un món millor en el segle XXI, suggeriments per prevenir conflictes i amb la convicció que les noves tecnologies estan al servei del desenvolupament dels pobles.

Encara que els líders de les principals potències deixaren patent la bona marxa de l'economia en els principals blocs industrialitzats de Nord-amèrica, Europa i Àsia, no compliren amb els desigs del món en desenvolupament per perdonar els deutes que oprimeixen la reconstrucció dels pobles pobres.

«El món no podrà prosperar si el Tercer Món no aconsegueix desenvolupar-se», va dir el primer ministre japonès, Yoshiro Mori, amfitrió d'aquesta cita en clausurar la cimera i passar-ne el testimoni a Gènova (Itàlia), que d'aquí a un any protagonitzarà el proper encontre.

L'organització Jubileu 2000, que lluita per la condonació del deute que els països pobres deuen als rics, acusà el G-8 de tudar una bona oportunitat per haver fet «la gran passa» de crear una nova iniciativa per alleugerir l'escassesa de fons en aquests països.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris