nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

Putin no demana l'ingrés de Rússia durant la Cimera del Grup dels Vuit

Malgrat que Vladimir Putin anuncià a Moscou que volia la plena equiparació de Rússia amb els altres membres del Grup dels Vuit, el president rus no plantejà, almenys per ara, aquesta qüestió. Això no obstant, Putin es presentà, en aquesta la seva primera cimera, disposat a demostrar que mereix el lloc, i ha participat activament en les discussions polítiques i de seguretat, a més del fet que hi arribà amb un considerable pes diplomàtic gràcies als seus recents viatges a la Xina i a Corea del Nord.

«Sembla que Putin està en una campanya electoral», observà el membre d'una delegació, entorn del paper constructiu que el mandatari del Kremlin tingué en aquesta cimera, en la qual, malgrat tot, no plantejà obertament el seu objectiu. També s'hi uneix el fet que no esmentà en la cimera un altre assumpte molt delicat per a ell, el reesglaonament del deute exterior rus, fet que hauria estat especialment incòmode per a un país que aspira a posar-se en el mateix nivell que els set més rics del món en parlar de qüestions econòmiques i financeres.

L'assumpte sí que es tractà, però només en una reunió bilateral entre Putin i el líder alemany, Gerhard Schroeder, al marge de la cimera G-8. El grup dels set països més industrialitzats del món començà a incloure Moscou en les seves cimeres el 1991, però no fou fins el 1997 que Rússia s'incorporà dins l'anomenat Grup dels Vuit (G-8), que reconeix així la importància política i militar del país més gran del món.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris