muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

La defensa de l'exdictador xilè insisteix que és innocent

La defensa d'Augusto Pinochet tractà de persuadir ahir la Suprema Cort de Xile que no confirmi la retirada de la seva immunitat parlamentària, per evitar que sigui jutjat per abusos comesos durant la seva dictadura. L'advocat defensor de l'exdictador, Ricardo Rivadeneira, va assegurar que el militar retirat no va ordenar ni segrestar ni assassinar les 19 persones executades en el marc del cas «Caravana de la Mort» per les quals es va decidir desaforar-lo i sotmetre'l a un procés judicial.

El professional, que intervingué en el seu torn durant 90 minuts, va insistir que no existeixen proves que demostrin responsabilitat o autoria per part del senador vitalici en aquests crims i va atribuir la responsabilitat de les morts a la Junta Militar que donà el cop d'estat.

Així mateix, va afirmar que el seu client no ha tingut accés a un tractament que consideri la seva avançada edat i el seu mal estat de salut. En aquest sentit, va insistir en la necessitat de realitzar exàmens mèdics al general retirat tal com va ocórrer quan estava detingut a Londres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris