algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Comença el judici d'apel·lació de l'exdictador xilè

Puntualment a les 9 del matí hora local (15 hores a les Balears), la Cort Suprema de Justícia xilena inicià ahir el judici d'apel·lació de l'exdictador Augusto Pinochet, els advocats del qual pretenen evitar que sigui privat del fur parlamentari i impedir-ne el processament com a responsable de 19 segrests amb resultat de mort en el cas denominat de la Caravana de la Mort, tal com ja ho va decidir la Cort d'Apel·lacions de Santiago.

Els 20 jutges integrants del Ple del màxim tribunal del país arribaren puntualment al tribunal, lloc en el qual la secretària ha iniciat el relat dels fets, que van determinar la decisió del tribunal d'ajornar el judici el mes de juny passat.

Els advocats querellants i defensors han estat autoritzats per la Sala de Plens, on es troben els jutges. A continuació els magistrats analitzaran la petició formal de la defensa del militar retirat que sigui sotmès a exàmens mèdics que informin del seu estat de salut, el qual, segons els advocats i la família, li impedeix enfrontar un procés judicial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris