algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Mallorca diu un sentit adéu a Aligi Sassu

Representants culturals i polítics acomiadaren amb la seva esposa al «darrer autor avantguardista d'entreguerres»

No podia ser d'altra manera. Mallorca plorà ahir la mort de l'escultor i pintor Aligi Sassu amb idèntic sentiment que el que l'autor havia professat per la nostra illa des de la seva arribada, ara fa ja dècades. La seva reconeguda trajectòria artística, però sobretot el seu tarannà amical, generós i sempre afable van tenir justa correspondència amb l'emotiu adéu que li donaren ahir familiars i amics al tanatori de Bon Sosec, on l'artista italià serà incinerat avui.

Entorn de les onze del matí el fèretre amb les restes de l'artista Aligi Sassu va ser desplaçat a Palma des de la seva casa a Pollença, on el pintor havia residit llargues temporades al costat de la seva entranyable esposa, la soprano colombiana Helenita Olivares. Pocs minuts passaven de les dotze quan el cotxe fúnebre arribà a la porta de Bon Sosec, on ja esperaven l'arribada del cos de l'autor alguns amics i familiars.

Del braç del seu nebot Vicente arribà la vídua de l'artista, Helenita Olivares, desfeta en planys de la mort del seu espòs. Acompanyada de les seves germanes Justina i Luisa, del seu altre nebot, Julio Olivares, entre d'altres familiars, la soprano seguí de ben a prop la instal·lació de les despulles de Sassu a l'interior de la sala on es realitzà la vetla del seu cos.

Molt nombroses foren les mostres de condolença rebudes per Helenita Olivares i la resta de familiars al llarg de tota la jornada. Entre els primers a acompanyar-la a Bon Sosec comptà Pere Antoni Serra, amic personal de l'artista, en qui la soprano trobà conhort amb una estreta i sentida abraçada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris