algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els palestins amenacen de deixar Camp David perquè la negociació està estancada

Les delegacions esgoten les darreres hores abans que Clinton deixi avui la cimera

94430

El president Clinton, amb la delegació palestina.

La cimera palestino-israeliana que s'està duent a terme a Camp David està «estancada» i per això la delegació palestina s'està plantejant abandonar la reunió, segons declarà ahir un responsable palestí.

«La cimera està estancada i la delegació palestina adreçada pel president (de l'Autoritat Palestina), Iasser Arafat, es disposa a abandonar» Camp David, declarà aquest responsable que ha preferit l'anonimat. «He pogut saber de l'oficina d'Arafat que aquest es disposa a tornar després del fracàs de les negociacions que han tractat sobre la qüestió de Jerusalem», declarà per la seva part el diputat àrab, Azmi Bishara, durant una entrevista a la televisió pública israelià.

Segons el diputat, els palestins han rebutjat una proposta israeliana d'autonomia palestina sobre els barris àrabs de l'est de Jerusalem «insistint que Jerusalem (annexionat per Israel) es converteixi en la capital del seu futur Estat i es trobi sota sobirania palestina».

Tot i aquestes desavinences, israelians i palestins esgotaven ahir les que podrien ser les seves darreres hores de negociacions a Camp David amb la intenció d'assolir un difícil acord, l'extensió del qual no s'ha definit i que pot decidir-se en el darrer moment.

El president dels EUA, Bill Clinton, manté inalterable la seva agenda i partirà a les 8.40 hores del matí d'avui, mentre la secretària d'Estat, Madeleine Albright, ha cancel·lat el viatge que pensava començar anit a Londres.

La Casa Blanca ha ajornat a demà la partida dels periodistes que acompanyaran Clinton al Japó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris