algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Rússia i Xina insten el món a rebutjar el projecte de defensa antimíssils dels Estats Units

Putin i Zemin consideren que el programa nord-americà pot rellançar la carrera armamentística

El president rus, Vladimir Putin, i el xinès, Jiang Zemin, condemnaren ahir enèrgicament el projecte nord-americà d'establir un escut antimíssils i advertiren que podrien provocar una carrera armamentística. Per això demanaren a la comunitat internacional que rebutgi el projecte nord-americà de defensa antimíssils (NMD), projecte que consideren com un perill per a l'equilibri estratègic mundial.

«Rússia i Xina demanen a la comunitat internacional que segueixin concedint una gran importància als Estats que intenten desenvolupar, per la força, un sistema de defensa antimíssils que podria provocar un desequilibri estratègic mundial», indicaren tots dos presidents en una declaració conjunta, firmada amb ocasió de la primera visita oficial a la Xina de Putin des de la seva elecció com a cap d'Estat rus.

Així mateix, aquesta declaració dels dos líders insta els Estats del món a adoptar les mesures que siguin necessàries per fer front al sistema NMD.

L'NMD, si arriba a ser desplegat amb èxit, serà capaç d'interceptar i destruir míssils nuclears en vol i atorgarà als Estats Units un avantatge fonamental sobre la resta de potències nuclears.

No obstant això, Washington insisteix que l'escut no es dirigeix contra Rússia i Xina, sinó contra els Estats que denomina «fora de la llei» com Corea del Nord, Iraq i Iran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris