muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els rebels musulmans alliberen a les Filipines una ostatge alemanya

El marit i el fill són encara presoners amb una trentena més de persones

Després de prop de tres mesos de calvari, durant els quals ella mateixa mostrà el seu desig de suïcidar-se, la professora alemanya Renate Wallert féu ahir les seves primeres passes en llibertat després que els guerrillers d'Abú Sayyaf que la retenien amb altres 38 ostatges, nou d'ells estrangers com ella, a l'illa de Joló, al sud de les Filipines, la deixassin marxar. A primeres hores del capvespre, Roberto Aventajado, cap de l'equip de negociadors designats per Manila, va anar a cercar aquesta dona de 57 anys en companyia d'un grup de militars a una carretera situada en els voltants d'una petita localitat.

Aquesta és el primer alliberament d'un occidental en aquest segrest, que dura ja 14 setmanes, i s'ha produït sense pagar un rescat a canvi. Però l'alegria d'aquesta alemanya era escassa, ja que el seu marit Werner i el seu fill Marc continuen en poder del grup guerriller, juntament amb els seus altres trenta-sis companys d'infortunis.

«Estic molt contenta, ara estic salvada, però enyoraré el meu marit i el meu fill. Esper que els alliberin aviat», declarà als periodistes Renate abans de dirigir-se a Manila amb avió, des d'on sortí amb destinació al seu país d'origen.

Fins ara, els Wallert passaren el seu segrest en una cabana de bambú en el cor del bosc tropical de Joló, un ambient que res no tenia a veure amb allò que ells esperaven del seu viatge a l'Àsia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris