algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Levy confirma que no hi ha avanços en les negociacions de Camp David

Afirmà que els palestins no estan d'acord amb les propostes presentades

69198

Bill Clinton, Ehud Barak i Iasser Arafat berenen a Camp David.

El ministre israelià de Relacions Exteriors, David Levy, indicà ahir que les converses israelianopalestines a Camp David no havien tret de moment cap resultat. «Tenc la impressió que els rumors sobre un avanç en les negociacions gràcies a concessions (israelianes) no tenen fonament», declarà Levy. Igualment afirmà que «els palestins no estaran satisfets amb les ofertes que els han estant presentant».

El cap de la diplomàcia israeliana assumeix les funcions de primer ministre en absència d'Ehud Barak, que encapçala l'equip negociador israelià a Camp David. Representant del sector més conservador del Govern laborista, Levy es negà a anar a Camp David en protesta per l'activa participació del president nord-americà, Bill Clinton, en la cimera.

El ministre israelià de la Presidència del Consell, Haim Ramon, considerat portaveu de Barak, creu que les dues parts reunides a Camp David no aconseguiran posar-se d'acord sobre la qüestió central de Jerusalem. «Si no feim un impàs sobre Jerusalem, acceptant ajornar la seva solució diversos anys, les possibilitats d'un acord a Camp David seran febles», declarà Ramon a la ràdio estatal israeliana.

«Ho he pensat abans de la cimera i ho pens ara», destacà, i estimà en canvi que si israelians i palestins «estan d'acord a no estar-ho sobre Jerusalem», podrien coincidir en altres qüestions abans que les negociacions siguin «molt dures i complexes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris