muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Clinton demana un compromís de pau a Barak i Arafat a la cimera de Camp David

Comença la crucial reunió per al Pròxim Orient sota la mediació del president dels EUA

75554

Barak, Clinton i Arafat posaren somrients. Mentrestant, jueus mostraven el seu rebuig per la cimera.

El president dels EUA, Bill Clinton, començà ahir la seva feina mediadora entre israelians i palestins per ajudar-los a superar la distància entre les seves aspiracions i la realitat del procés de pau del Pròxim Orient, però no ha dissenyat un pla per aconseguir-lo.

Confia Clinton que durant la cimera que ahir obrí a Camp David (Maryland) amb el primer ministre d'Israel, Ehud Barak, i el president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Iasser Arafat, ambdós siguin capaços de mostrar la flexibilitat que es requereix per a la pau.

De les paraules del president dels EUA poc abans de començar la reunió, es desprèn que planteja aquestes negociacions com una fugida cap endavant, que serà l'única manera de resoldre un conflicte llarg que dura més de mig segle.

Encara que «no hi ha garantia d'èxit, no intentar-ho és garantia de fracàs», assenyalà Clinton, que no es cansa de repetir el missatge que el procés de pau està en un punt de no retorn i que «l'única manera d'avançar és continuar endavant».

Del contingut de les reunions que començaren ahir no se'n sap res, ja que, com el president dels EUA indicà durant el breu moment en què, al costat d'Arafat i Barak, comparegueren davant la premsa, en allò que coincideixen els tres és que és millor que la premsa no sàpiga res de les seves converses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris