algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Les marxes orangistes causen nous incidents violents a Irlanda

El primer ministre del Nord d'Irlanda, David Trimble, rebutja aquesta actitud de l'Orde d'Orange

Les manifestacions duites a terme ahir durant quatre hores al Nord d'Irlanda per protestar pel desviament d'una desfilada de l'Orde d'Orange a Portadown diumenge conclogueren amb incidents en amples àrees de la província. A la mateixa Portadown, al sud-est de l'Ulster, la Policia nord-irlandesa i l'Exèrcit britànic carregaren contra els manifestants que intentaven bloquejar una carretera als afores de la ciutat. Les forces de seguretat, que utilitzaren porres, dividiren els manifestants en dos grups, als quals obligaren a desplaçar-se a les proximitats dels barris de Corcrain i al d'Edgarstown, allunyats del centre de la ciutat.

Els manifestants respongueren llançant pedres i altres objectes contundents als policies i soldats, mentre un grup prenia foc a un automòbil sobre les vies de tren de rodalies a Corcrain.

A tot Irlanda del Nord es bloquejaren prop de 125 carrers i carreteres principals, mentre la Policia denunciava episodis de robatoris d'automòbils per incendiar-los i la interrupció de serveis d'autobusos i trens en distintes localitats.

L'Orde d'Orange realitzà ahir una crida als seus seguidors perquè ahir paralitzassin durant un període de quatre hores Irlanda del Nord. En aquells moments la majoria de les botigues i oficines de Belfast eren tancades i molts carrers i carreteres bloquejats en senyal de protesta contra la decisió de la Comissió de Desfilades que prohibeix a l'orde marxar pels barris catòlics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris