algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

La marxa orangista transcorre amb calma però fora del barri catòlic

Hores abans esclatà un cotxe bomba de l'IRA Autèntic sense causar víctimes

Els membres de l'Orde d'Orange feren ahir una crida perquè continuïn les protestes, encara que de manera pacífica, en contra de la decisió de les autoritats de prohibir el pas de la seva desfilada per la zona catòlica de Portadown, segons declararen davant la gran estructura de metall que s'aixecà per part de la Policia per separar la zona catòlica de la protestant i evitar, així, els possibles disturbis durant la tradicional desfilada de la protestant Orde d'Orange per aquesta ciutat d'Irlanda del Nord.

La marxa dels orangistes, en la qual participaren més de mil persones, es va veure interrompuda per una gran barrera aixecada per la Policia, després que la Comissió de Desfilades prohibís als protestants passar per Garvaghy Road, la zona catòlica de la ciutat, per evitar enfrontaments.

La marxa transcorregué amb tensió però sense que s'hagués de lamentar cap incident greu. Els orangistes començaren ahir la seva desfilada i posteriorment assistiren a un ofici religiós, abans d'anar cap a la barricada.

Una vegada allà, volgueren entregar una carta com a senyal de protesta a la Policia nord-irlandesa, però cap oficial no la recollí. Aquesta negativa provocà la ira entre els protestants. Harold Gracey, el mestre de l'Orde, assenyalà que «aquest ha estat el primer de 104 diumenges en què les forces de seguretat es neguen a escoltar les nostres peticions».

La Policia de l'Ulster es troba en estat de màxima alerta, més encara tenint en compte que acaba de descobrir un pla d'alguns grups dissidents per aprofitar els incidents i assassinar membres de les forces de seguretat.

Així mateix, s'ha de destacar que la matinada d'ahir va fer explosió un cotxe bomba davant d'una comissaria de Policia a Country Tyrone, concretament a Stewartstone, sense que s'hi hagin de lamentar víctimes personals. Encara que aquest atemptat no ha estat reivindicat, es creu que és obra de l'IRA Autèntic, grup escindit de l'IRA que no accepta el procés de pau a Irlanda del Nord.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris