nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Putin aposta en el Krelim per una Rússia forta i una economia lliure

El president de Rússia, Vladimir Putin, pronuncià ahir en el Kremlin el seu primer missatge anual com a president dirigint-se a les dues cambres del Parlament, en el qual apostà per una Rússia forta, defensà el seu model de reforma regional, justificà les operacions militars a Txetxènia i la llibertat de premsa i advocà per una economia lliberal que eviti que Rússia s'acosti al Tercer Món.

Putin considerà que «l'única opció per a Rússia és ser un país fort i segur de si mateix», un país fort que, en tot cas no el sigui «contra els altres països forts, sinó amb ells». Entre les mesures per reforçar Rússia, Putin parlà de la seva polèmica reforma regional en favor de l'enfortiment del poder central, fet que presentà com un «deure sagrat» davant el perill del separatisme, segons assenyalà en el seu primer missatge anual davant les dues cambres del Parlament, pronunciat en el Kremlin.

Putin afirma que «l'autonomia regional sol interpretar-se com una autorització per a la desintegració de l'Estat», lamentà, i assenyalà que la seva reforma té com objectiu «reunir tots els recursos del país en favor d'una estratègia única de desenvolupament de Rússia». Segons Putin, l'Estat federal no està amenaçat per les reformes, ja que considerà que després de la caiguda de la Unió Sovietica el que es formà a Rússia fou un «Estat descentralitzat», i no un «Estat federal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris