nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

El sistema antimíssils dels EUA corre perill en fracassar per segona vegada un nou assaig

Ara Clinton haurà de pronunciar-se sobre la seva aprovació, que compta amb l'oposició de Rússia i Xina

94422

Per segona vegada consecutiva ha fracassat l'assaig

El projecte nord-americà de sistema antimíssils (NMD) corre un seriós perill de suspendre's. En pròximes dates, el president d'Estats Units, Bill Clinton, haurà de pronunciar-se sobre si aprovarà o no el seu desplegament, després de fracassar els dos darrers assaigs del sistema (l'últim, ahir a la nit) i tenint en compte les possibles conseqüències que sobre l'equilibri nuclear, vigent des de la guerra freda, podria ocasionar el NMD.

Ahir a la nit fracassà, per segona vegada consecutiva, un assaig considerat decisiu per valorar l'eficàcia del NMD, en no aconseguir-se interceptar un míssil llançat com a blanc, segons el Pentàgon. Un míssil interceptor llançat des d'un atol·ló del Pacífic fallà en la seva missió d'aconseguir arribar a un altre míssil utilitzat com a blanc i que havia estat disparat des de la Base Aèria Vandenberg, a Califòrnia.

«Puc informar-los que hem fallat a l'hora d'assolir i interceptar» el blanc, digué el porteu del Pentàgon Bryan Whitman. Aquest fou el tercer assaig en l'espai del projecte nord-americà d'escud antimíssils (NMD). L'octubre de 1999 fou realitzat amb èxit un primer assaig d'aquest polèmic projecte, però la segona prova, efectuada pel gener, resultà un fracàs, igual que aquesta última.

Del resultat d'aquestes proves dependrà en gran part la decisió del president Bill Clinton de continuar o no aquest polèmic programa, que té un cost total d'uns 60.000 milions de dòlars. S'espera que, a finals del pròxim mes de setembre, el president es pronunciï sobre el projecte després d'escoltar l'opinió del secretari de Defensa, William Cohen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris