nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Itàlia distingeix la prosa de Carme Riera amb el premi Vittorini 2000

L'escriptora mallorquina rebrà el guardó internacional el proper dilluns

72446

Riera viatjarà dilluns a Itàlia per rebre el guardó.

El reconeixement italià rebut per autors de tant prestigi internacional com són el pare de Pepe Carvalho, Manuel Vázquez Montalbán, o l'autor de León, el africano, l'algerià Amin Malouf, ha estat atorgat ara a una escriptora mallorquina. Carme Riera rebrà els honors de l'edició del premi Vittorini 2000, convocat per premiar el millor escriptor estranger traduït a l'italià, especialment per la seva novel·la Dins el darrer blau.

Traduïda a l'italià sota el títol de Dove finisce il blu i publicada pel segell Fazi Editore, Dins el darrer blau presenta l'encreuament dels mons de la classe alta, els comerciants i la gent del carrer a la Mallorca de finals del segle XVII. Concebuda com un homenatge als jueus conversos de Mallorca, l'obra s'emmarca en el patró de la novel·la històrica recorrent a la tècnica de la bizantina per evocar, amb efectivitat i passió, tot un món que no passà desapercebut als lectors illencs, i que també ara es veu reconegut amb el guardó italià.

La distinció s'afegeix als guardons llistats al currículum de Riera, una de les escriptores més rellevants de la literatura catalana actual que ostenta els premis Prudenci Bertrana per Una primavera per a Domenico Guarini, el Ramon Llull per Joc de miralls i el Josep Pla per Dins el darrer blau.

Atorgat pel departament de Turisme de Siracusa (Sicília), el premi Vittorini 2000 serà lliurat a l'autora el proper dilluns, en una cerimònia celebrada al castell de Maniace a la qual assistirà, al costat de Riera, el traductor de la seva obra a la llengua italiana, Francesco Ardolino.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris