nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Els orangistes no podran desfilar demà pel barri catòlic a Portadown

L'Exèrcit britànic reforça la seva presència per evitar incidents

71512

Els soldats britànics es desplegaren a la zona conflictiva per evitar disturbis.

La problemàtica marxa protestant prevista per demà a Portadown-Drumcree (Irlanda del Nord) no podrà passar pel barri catòlic de Garvaghy Road, confirmà ahir la comissió independent encarregada d'aquest tipus de desfilades, després d'un últim intent de reconciliació.

La comissió confirmà així la seva primera decisió anunciada dilluns passat, que provocà l'empipament dels protestants unionistes i una sèrie de violentes manifestacions a Portadown i Belfast. Ahir al matí, l'Orde d'Orange, que organitza la marxa, proposà un compromís i es declarà disposada a establir un diàleg amb els membres de la comissió i amb els residents del barri catòlic de Garvaghy Road, el que es negava des de feia diversos mesos.

Els orangistes exigien a canvi l'aixecament immediat de la prohibició del pas de la marxa per l'esmentat barri. La Comissió jutjà «extremadament esperançadora» la proposta de l'Orde d'Orange, però afirmà que «hem vist esforços infructuosos de tots dos costats per controlar els vàndals que tenen molt poc respecte pels principis i les persones afectades».

Mentrestant, l'Exèrcit britànic va reforçar ahir la seva presència en els envoltants de Drumcree per evitar nous incidents. Uns doscents soldats aixecaren ahir més filferros a la carretera que ajunta la muntanya on està construïda l'església de Drumcree i el barri catòlic de Garvaghy Road.

Si bé la muntanya de Drumcree i la prada que l'envolta presentava ahir al matí un ambient de calma, la forta presència dels soldats, molts d'ells amb l'arma muntada, posa de manifest la inquietud per la qual pot passar demà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris