muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Mori, reelegit, manté el veterà Miyazawa al davant de l'economia nipona

El primer ministre japonès Ioshiro Mori, reelegit ahir en el seu càrrec, ha format un gabinet amb una edat mitjana de 66'5 anys i ha mantingut en el Ministeri de Finances Kiichi Miyazawa, veterà polític que haurà de consolidar la incipient recuperació econòmica nipona.

El nomenament de Miyazawa, exprimer ministre de 80 anys, que repeteix per tercera vegada en la cartera de Finances, és valorat pels analistes que la política econòmica de Mori depara poques sorpreses.

En la campanya electoral per a les passades legislatives, Mori prometé mantenir la política econòmica del seu antecessor, el desaparegut Keizo Obuchi, qui fomentà una forta despesa pública i va fer pujar el deute del Japó al pitjor nivell entre els països industrialitzats.

Per donar suport a la reactivació de l'economia, el Banc del Japó va congelar els tipus d'interès dia a dia en el 0'15 per cent el febrer de 1999, i justificà la seva continuïtat amb l'argument que l'amenaça de la deflació és encara latent.

Això no obstant, l'aparició d'indicadors positius, com el descens de l'ocupació i l'increment de la confiança inversora de les principals empreses, obren el camí per a una nova etapa. Miyazawa comentà ahir que els temors de la deflació continuen i que el fet que les grans corporacions se mostrin optimistes amb vistes a la inversió futura, no és motiu suficient per posar fi als tipus d'interès pròxims a zero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris