muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Chirac i Jospin prenen el relleu de la presidència de la Unió Europea

Amb la presidència francesa de la Unió Europea (UE), que començà ahir, el president, Jacques Chirac, i el primer ministre, Lionel Jospin, es veuran obligats a mantenir una posició única durant sis mesos, abans de llançar-se a la precampanya per a les eleccions presidencials de 2002, en les quals ambdós seran candidats.

La reforma de les institucions de cara a l'ampliació, les relacions de la UE amb Àustria, la política exterior i la definició de l'Europa del futur són els principals reptes heretats de la presidència portuguesa. Urgeix als francesos la necessitat de reformar les institucions abans de procedir a l'ampliació cap als països de l'est, Xipre i Malta.

El ministre d'Afers Estrangers, Hubert Védrine, s'ha compromès que al desembre la UE presenti a cada candidat un «guió» sobre les seves possibilitats d'adhesió i sobre la millor manera d'aconseguir-la en cada cas. Mentre Lionel Jospin es mostrà prudent sobre les idees federalistes de Joschka Fischer i la possibilitat de donar una Constitució a la Unió, el president Chirac es va pronunciar dimarts a Berlín favorable a una Carta Magna de la Unió i a crear un nucli dur franco-alemany.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris