nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Festa antiglobalització en el judici contra el líder agrícola Bové

El procés de José Bové i altres nou membres o simpatitzants de la francesa Confederació Camperola, acusats d'haver destruït un restaurant McDonalds al poble de Millau (sud-oest) l'agost de 1999, començà ahir amb la presència als carrers de milers de simpatitzants.

L'audiència es prolongarà fins avui a causa del gran nombre de testimonis citats, dels quals 17 fan part de la defensa. Reunits en una granja a prop del poble, els deu inculpats arribaren al Palau de Justícia de Millau (20.000 habitants) enmig d'una llarga processó simbòlica, a bord d'un carro amb vela remolcat per un tractor.

Al llarg del seu trajecte fins al centre de la ciutat, els detinguts i els seus simpatitzants varen ser saludats per milers de persones, que acudiren a la gran fira de la resposta antiglobalitzadora organitzada en suport seu.

L'ecologista índia Vandana Shiva i la jurista nord-americana Lori Wallach, citades com a testimonis en el procés, destacaren ahir la importància d'aquest judici en el combat contra la globalització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris