nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Mèxic s'enfronta a les presidencials amb la desconfiança de l'oposició

Es descarta un gran frau però és tem que el PRI jugui brut com sempre

68148

Els carrers de Mèxic són plens de cartells electorals.

Mèxic farà demà una altra passa en un cada vegada més competit procés electoral que pot ratificar en el poder el partit que el governa des de fa set dècades o la seva històrica substitució per una força plural.

Prop de 59 milions de mexicans, un dels padrons més nombrosos del món, podran votar per al president de la nació i nous membres del Congrés Federal, a més d'altres càrrecs locals, en una elecció clau per al futur polític d'aquesta nació de 97'4 milions d'habitants.

Tot i la importància d'aquestes eleccions, semblen mínimes les possibilitats d'un gran frau per la independència de l'Institut Electoral que reconeixen tots els partits, però pocs dubten que el PRI no posi en marxa a les totes la seva poderosa maquinària, acusada en el passat de trampes i ardits il·legals.

El president de l'Institut Federal Electoral (IFE), José Woldenberg, insistí ahir que les eleccions transcorreran de manera pacífica i ordenada, i que no està en perill l'estabilitat social i econòmica de Mèxic.

Woldenberg assegurà que «no hi ha cap focus d'alarma» i que la democràcia mexicana «s'ha convertit en una realitat impossible de ser capgirada o cancel·lada per inèrcies, fraus o pràctiques d'altres temps». Els aspirants a la Presidència expressaren la seva confiança en la imparcialitat de l'IFE, però l'oposició manifesta diàriament la seva desconfiança amb el Tribunal Federal Electoral, que haurà de dictaminar sobre les impugnacions, i en el Govern del Partit Revolucionari Institucional (PRI) després de set dècades d'acusacions de democràcia falsejada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris