nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El nin nàufrag Elián i la seva família ja són a Cuba després de set mesos de lluita

Després de desestimar-se el darrer recurs de Miami, a la fi pogueren tornar a l'illa

70736

Imatge d'arxiu d'Elián amb la seva família.

En braços del seu pare, Elián González s'acomiadà ahir dels Estats Units saludant amb la mà i partí amb un avió privat amb destinació a l'Havana, al cap de set mesos de ser rescatat per uns pescadors en aigües de l'estret de Florida. Quaranta-cinc minuts després d'haver-se complert el termini de permanència obligada als Estats Units, la família González i els companys d'escola d'Elián partiren de l'aeroport internacional Washington Dulles en dos avions privats noliejats pel Govern cubà.

Acabà així la intensa batalla legal entre els familiars González de Miami i Juan Miguel González, el pare d'Elián, que demanà la custòdia del nin immediatament després de saber que el nin es trobava als Estats Units i que la mare, Elizabeth Brotons, havia mort a la mar. Després de perdre les demandes davant els jutges de Miami i el Tribunal d'Apel·lacions d'Atlanta, els advocats dels familiars de Miami acudiren a la darrera instància judicial dels EUA, que desestimà també el cas.

Els nou jutges del Tribunal Suprem varen veure la demanda durant uns minuts i ràpidament, així com s'esperava, desestimaren el cas. «La petició per estendre l'estada (del nin) presentada davant del jutge Anthony Kennedy i referida per ell al Tribunal ha estat denegada. La petició de certiorari (recurs d'apel·lació) ha estat denegada», indicà succintament el màxim tribunal judicial.

Juan Miguel González ja havia dit que desitjava partir cap a Cuba immediatament i, pocs minuts després de conèixer-se la decisió del Tribunal Suprem, començaren els tràmits per abandonar els Estats Units. Abans de pujar a l'avió, Juan Miguel González, pare d'Elián, agraí al poble dels Estats Units el suport rebut durant els mesos del procés legal en els tribunals nord-americans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris