algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Breus

• BCE

Nou model de subhasta El nou model de subhasta a tipus variable aplicat des d'ahir pel Banc Central Europeu (BCE) s'ha estrenat amb una lleu pujada del preu oficial dels doblers, que ha passat del 4'25 al 4'29 per cent. L'escassa pujada del preu oficial dels doblers ha d'interpretar-se com un «senyal» del Banc Central Europeu sobre la tendència dels tipus d'interès a la zona euro. Amb aquesta decisió, l'institut emissor estaria afrontant les crítiques que s'han llençat des dels mercats, sobre la seva negativa a pronunciar-se sobre l'orientació de la seva política monetària. DdB.

• TXETXÈNIA

Europa confirma el suport a Rússia El Comitè de Ministres del Consell d'Europa confirmà ahir el seu suport al Kremlin en esquivar la petició dels seus parlamentaris de plantejar-se la suspensió de Rússia pels seus abusos a Txetxènia i ressaltar millores en la situació de la república separatista. En una resolució adoptada per consens, amb el vot favorable del Govern rus, el Comitè de Ministres destacà davant l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (PACE) que «la situació a la República txetxena ha millorat de forma incontestable». DdB.

• ILLES FIJI

L'Exèrcit insta els colpistes a firmar L'Exèrcit de les Illes Fiji comminà ahir els colpistes aixecats en armes fa un mes i mig a firmar l'acord que posarà fi a la crisi, ultimàtum que l'empresari George Speight, tancat en el Parlament amb 31 ministres i diputats des del passat 19 de maig, ha rebutjat. Els colspistes han plantejat noves exigències que no estaven incloses en el compromís assolit divendres passat. Speight es tornà a entrevistar ahir amb la delegació negociadora de l'Exèrcit, que s'encarrega de l'administració del país des de finals de maig. La reunió, destinada a ultimar els detalls de l'acord de normalització assolit divendres, acabà un altre cop en fracàs. Hores abans, els militars havien amenaçat d'assumir el poder durant dos anys.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris