algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Neus Garcia Inyesta: «Allò que no es coneix, no s'estima i no es conserva»

Oferí una ponència a Sa Nostra de l'arquitectura popular

64900

Neus Garcia parlà de les possessions i les cases de pagès en la conferència.

Una de les primeres regles a tenir en compte en el joc de la conservació del nostre patrimoni cultural és donar a conèixer els trets bàsics que caracteritzen la cultura popular mallorquina i per tant, la seva arquitectura ja que allò que «no es coneix no s'estima i el que no s'estima no es conserva». Amb aquesta rotunditat s'expressà ahir l'arquitecta Neus Garcia Inyesta, especialitzada en Urbanisme i Restauració de Monuments, qui hores després oferí una conferència amb motiu del cicle La defensa del nostre patrimoni: estratègies d'intervenció, organitzat per Arca i el Centre de Cultura de Sa Nostra.

Sota el títol Tipologies arquitectòniques a Mallorca la ponència segons declarà la tècnica, serví per fer un recorregut global per l'aquitectura popular i d'estil així com per analitzar a grans trets els diferents tipus de formes que expliquen «aquesta ànima que cohesiona les parts constructives que és l'arquitectura i que dóna lloc a les diverses famílies d'edificació», definí Inyesta, responsable entre d'altres d'obres com la rehabilitació de la torre de ses Puntes i la torre dels Enagistes de Manacor o la recuperació d'una fàbrica racionalista i de façanes de la Via Sindicat, de Palma.

La conferenciant, recent ingressada en la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià, assegurà que l'arquitectura d'avui, és una disciplina regida per la moda. «Un art no pot anar a cop de revista sinó que s'ha de servir-se del passat ha de crear-se d'acord amb els elements i el nou llenguatge de la societat actual».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris