algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

L'OCDE fa públics 35 paradisos fiscals i els amenaça amb sancions

L'organització els dóna un any per reformar el sistema impositiu

L'OCDE donà ahir, dilluns, un termini de 12 mesos a 35 territoris identificats com a paradisos fiscals, entre els quals es troben Gibraltar, Andorra, Mònaco, Panamà i Liechtenstein, per reformar els seus règims d'imposició abans d'imposar-los eventuals sancions.

En un informe titulat «Cap a una cooperació fiscal global», divulgat ahir en la primera jornada de la seva Conferència ministerial anual, l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) assenyalà que per evitar les sancions aquests 35 territoris hauran de cooperar amb ella per posar fi a les «pràctiques fiscals danyoses» abans de finals del 2005.

De la llista de paradisos fiscals, prop de la meitat són territoris sota sobirania o dependència d'algun dels 29 països membres de l'OCDE: és el cas de Gibraltar, Montserrat, l'illa de Man, Jersey, Turks & Caicos o Anguilla respecte al Regne Unit; Mònaco a França; Aruba o les Antillas o Holanda; o les illes Verges als Estats Units.

El president del Comitè d'Afers Fiscals de l'OCDE i director del servei internacional d'imposts del Regne Unit, Gabriel Makhlouf, va mantenir una roda de premsa en què l'organització no ha precisat les eventuals sancions perquè espera que la major part dels paradisos fiscals cooperin.

L'OCDE té la «convicció que un nombre important d'aquestes jurisdiccions optaran pel diàleg constructiu començat amb un gran nombre d'elles els darrers sis mesos», assenyala l'informe.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris