lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Més de 2.000 soldats russos han mort durant el conflicte a Txetxènia

Un total de 2.127 soldats russos moriren i 6.021 més resultaren ferits a Txetxènia des del començament del conflicte, l'1 d'octubre de 1999, segons un balanç oficial fet públic ahir pel número dos de l'Estat Major federal, el general Valeri Manilov.

Durant la setmana passada, varen morir 20 soldats i 59 més varen resultar ferits, segons indicà el general Manilov, que afegí que els combatents txetxens varen perdre 20 homes. «Els rebels han intentat fer front aquesta setmana als enfrontaments directes amb les nostres unitats» i «reben cada setmana centenars de milers de milions de dòlars», assenyalà el general rus.

Des del començament del conflicte, Moscou acusà les organitzacions estrangeres de finançar els rebels a Txetxènia i de proporcionar-los mercenaris. Per altra banda, els militars russos acolliren favorablement la idea del nou administrador de Txetxènia, Ajmad Kadyrov, de negociar amb diversos caps dels independentistes en vista de la seva rendició, segons va indicar ahir Manilov.

Els militars van aprovar els contactes d'Ajmad Kadyrov amb diversos «caps dels rebels».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris