nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Breus

• MÒNACO

Blanqueig de doblers El ministre francès de Finances, Laurent Fabius, anuncià ahir que demanà un informe sobre Mònaco, després de la publicació dimecres d'un document parlamentari acusant el Principat de ser un lloc propici per a la neteja de «doblers negres». «Mònaco és un dels territoris més hipòcrites en la lluita contra el blanqueig de capitals», resumí a París el diputat portaveu d'una comissió investigadora francesa, Arnaud de Montebourg.E.P.

• XINA

Almenys 46 morts en accident aeri Un avió de fabricació xinesa Yun-7 esclatà mentre volava ahir durant una violenta tempesta prop de la ciutat de Wuhan, al centre de Xina, i causà la mort de les 42 persones, que es trobaven a bord, abans de matar almenys quatre persones més en estavellar-se. Segons l'agència Xina Nova, l'avió esclatà en vol quan va ser agafat per un llamp, i s'estavellà a continuació a la localitat de Yongfeng. Una portaveu de la companyia Wuhan Airlines declarà que l'avió s'estavellà quan es disposava a aterrar a Wuhan procedent de la ciutat d'Enshi, a uns 500 quilòmetres de distància.E.P.

180 morts en naufragar un vaixell Prop de 180 persones han mort després del naufragi ahir d'un vaixell sobrecarregat al Yangtsé. Només 20 passatgers pogueren ser rescatats dels prop de 200 que es trobaven a bord, precisà l'agència Notícies. L'agència afirmà que pel moment només s'han recuperat set cossos.AFP.

• TIMOR EST

Calendari per a la independència El ministre d'Exteriors portuguès, Jaime Gama, manifestà ahir el seu desig que Nacions Unides defineixi un calendari per a la independència de Timor Oriental, sota administració de l'ONU des de setembre de 1999. Gama expressà aquesta petició a l'entrada de la Conferència dels Països Donants de l'antiga colònia lusitana que ahir i avui se celebra a Lisboa i que té com a objectiu reforçar financerament la reconstrucció del territori i avaluar-ne el període de transició.AFP.

• ETIÒPIA/ERITREA

Missió de manteniment de la pau Etiòpia i Eritrea negocien a Alger, amb la mediació de l'Organització de la Unitat Africana, el desplegament d'una missió de manteniment de pau de l'ONU, indicà ahir el Govern etíop. «Etiòpia participa en negociacions indirectes sobre la missió de manteniment de la pau», indicà el Govern etíop en un comunicat. «Les discussions se centren en qüestions tècniques sobre la missió de pau», afirmà el comunicat.AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris