cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Barak aconseguí salvar el Govern cedint a les exigències del Shas

Finalment el partit ultraortodox retirà la dimissió dels seus ministres

73808

Els membres del partit Shas, que prenen part del Govern d'Ehud Barak.

El primer ministre israelià, Ehud Barak, aconseguí ahir in extremis salvar la majoria parlamentària després que el partit ultraortodox Shass fes marxa enrere i retiràs la dimissió dels seus quatre ministres.

Tot i que Barak ha sortit debilitat d'aquesta crisi en la qual el Shass ha aconseguit totes les seves exigències, ja que ha hagut de sacrificar els tres ministres del partit laic d'esquerres Meretz, que la passada nit presentaren la seva dimissió per facilitar al primer ministre el tancament d'un acord amb els ultraortodoxes.

El portaveu del Consell de Savis de la Torah, el grup de rabins que dirigeixen espiritualment el Shass, anuncià la decisió de retirar la dimissió dels seus quatre ministres només 40 minuts abans que aquesta dimissió fos efectiva.

La renúncia dels ministres del Shass fou presentada dimarts però segons la legislació israeliana no entra en vigor fins 48 hores després de presentada. En aquest termini, Barak ha continuat negociant amb els dirigents de la formació per evitar la seva sortida definitiva de la coalició.

La marxa enrere del Shass suposa que els seus 17 diputats a la coalició parlamentària liderada per Barak s'hauria quedat amb una minoria de 51 escons sobre els 120 que té el Parlament israelià si els ultraortodoxos haguessin complit l'amenaça. El Shass, que aglutina els jueus ultraortodoxes sefardites, és a dir, d'origen oriental o mediterrani, ha sortit reforçat d'aquesta crisi ja que ha aconseguit que Barak accepti les seves exigències.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris