nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Sa Nostra treu a la llum l'univers ple de contrasts del germànic Eduard Micus

La tranquil·litat i l'acció; la vida i la mort; el dia i la nit; la meitat buida i l'altra plena és la línia conceptual amb què l'artista alemany Eduard Micus ha treballat al llarg de la seva trajectòria, i que ara, malgrat experimentar amb nous materials, torna a presentar en la seva producció escultòrica i pictòrica més recent.

El creador germànic, resident a Can Portes (Eivissa) des de l'any 1972, presenta la instal·lació L'Ocell fred en el Centre de Cultura de Sa Nostra, juntament amb la part pictòrica, set obres realitzades amb tècnica mixta. Les peces formen part de la mostra que avui vespre s'inaugura al centre, amb el treball artístic més recent (1999-2000) de Micus i que es podrà visitar al llarg del present mes.

Segons assenyalà l'artista a aquest diari, és la primera vegada en 40 anys que fa feina amb alumini per elaborar una escultura de 2'40 per 2'40 de gran. L'artista, que enguany compleix el seu 75è aniversari, assegurà que a través dels seus treballs intenta transmetre una idea constant, «i és que en el món tots no som totalment bons ni totalment dolents». Aquest concepte del cinquanta per cent que treballa a partir de la seva perspectiva artística li ve a Micus de lluny, perquè abans d'aterrar a les Balears ja havia creat amb aquesta idea. «Una idea que molts crítics han interpretat com el yin i el yang de la filosofia oriental», assenyalà Micus.

L'artista, qui assegurà que sent «veritable por per la rutina», insistí, això no obstant, que li agrada fer feina amb la mateixa idea, mitjançant els contrasts, des de sempre, «fet pel qual dividesc les meves obres en dues parts».

Des del seu refugi eivissenc, Eduard Micus continua desenvolupant una notable activitat creativa, els fruits de la qual han estat presentats en múltiples exposicions individuals en importants galeries i museus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris