cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Breus

• FILIPINES

Dues professores, segrestades Rebels musulmans segrestaren ahir dues professores a un col·legi de Primària a Labason, a prop de Zamboanga, al sud de les Filipines, anuncià ahir la Policia. Els rebels, probablement pertanyents al Front Musulmà d'Alliberament Islàmic (MILF), dispararen contra el col·legi, sense provocar víctimes, abans de segrestar les dues dones, va precisar el cap de la Policia Regional, Àngel Casimiro. Els rebels pertanyen a la mateixa unitat del MILF acusada de ser reponsable del segrest d'un sacerdot catòlic italià, el pare Luciano Benedetti, el setembre de 1998 a la ciutat de Sibuco. El sacerdot va ser alliberat tres mesos després. El MILF és el principal moviment rebel que lluita al sud de les Filipines per instaurar un Estat islàmic independent.E.P.

• SIERRA LEONE

Alliberats dos cascs blaus Els rebels del Front Revolucionari Unit (RUF) alliberaren per raons de salut dos cascs blaus indis que estaven encerclats a l'est de Sierra Leone, segons anuncià ahir la Missió de les Nacions Unides en aquest país (MINUSIL). Els dos soldats indis són caporals. Un pateix «problemes intestinals» i l'altre un «atac» del qual no s'han donat més dades. Ambdós cascs blaus foren traslladats ahir per la carretera de Kailahun, 300 quilòmetres a l'est de Freetown, on estaven encerclats juntament amb 222 cascs blaus més del contingent indi de la MINUSIL, cap a Daru, 40 quilòmetres al sud-oest i d'allà a la capital, segons assenyalà un portaveu de la força de l'ONU, Hirut Befacadu. Juntament amb els soldats indis romanen encerclats 11 observadors militars de l'ONU.AFP.

• HAITÍ

Àmplia victòria de Lavalas La calma va tornar a regnar parcialment ahir a Port Príncep poc abans que el Consell Electoral Provisional (CEP) publicàs els resultats oficials de les eleccions senatorials, que confirmen una àmplia victòria per al partit de l'expresident Jean Bertrand Aristide. Alguns carrers de la capital i diversos barris populars romanien, no obstant això, inaccessibles als automobilistes pel que fa a les barricades que paralitzaren la ciutat en el curs de la jornada. Aquestes barricades havien estat erigides pels membres d'organitzacions populars pròximes al partit d'Aristide, la Família Lavalas. Aquells manifestants, que exigien la publicació immediata dels resultats de la primera tornada de les eleccions del 21 de maig, qüestionaren l'actitud dels Estats Units.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris