nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El partit governant Baaz designa Bachar al-Assad líder i candidat a president

El governant Partit Àrab Socialista Baaz de Síria elegí ahir Bachar al-Assad com el seu líder i candidat a la Presidència del país, en la segona jornada del seu 9è Congrés, que es realitza a Damasc. L'agència oficial de notícies de Síria, Sana, emeté ahir una concisa nota en què assenyalà que el Congrés del Baaz «adoptà la important decisió de considerar el camarada Bachar al-Assad líder del Partit i de la marxa del poble».

Aquest text ha estat considerat per tots els comentaristes locals siris com l'anunci oficial que Bachar al-Assad, fill del desaparegut president Hafez al-Assad, ha estat designat secretari general del partit Baaz i que s'ha aprovat remetre al Parlament la seva candidatura per succeir el seu pare al capdavant de l'Estat. D'altre costat, Bachar al-Assad expressà durant la reunió d'una de les comissions del IX Congrés del partit Baaz el seu interès per lluitar contra la corrupció, segons informaren alguns dels delegats.

«Bachar al-Assad ha decidit participar en les discussions de la comissió d'organització estructural del partit», indicà un congressista. «En aquesta comissió, intervingué principalment en els temes sobre lluita contra la corrupció, que hauria de ser, segons ell, el criteri bàsic per a l'elecció dels llocs de responsabilitat» en el si del partit, afegí la mateixa font. El congrés general del partit es va inaugurar dissabte una setmana després de la mort del president Hafez al-Assad, que va dirigir el partit i el país durant 30 anys. Els 1.021 delegats assistents elegiran la nova direcció del partit i en fixaran les orientacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris