nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Breus

• ESTATS UNITS

Crítiques a l'escut antimíssils Un grup d'experts del Pentàgon s'han unit als dubtes expressats durant els darrers dies sobre la viabilitat dels plans dels Estats Units per desplegar un escut de defensa antimíssils (NMD), segons informà ahir el diari The Washington Post. Els experts, encapçalats per un general retirat i per diversos científics prominents i exalts oficials de Defensa, assenyalaren problemes amb el propulsor de coets per interceptar míssils. El panell també expressà dubtes sobre si l'interceptor pot distingir un míssil enemic dels esquers, i manifestà preocupació sobre si el cronograma de cinc anys per a la construcció del sistema és realista.E.P.

• UNIÓ EUROPEA

Reducció de les ajudes al Mediterrani El pressupost de la Unió Europea destinat a cooperació amb els països mediterranis es veurà reduït en 657'3 milions d'euros (109.368 milions de pessetes) en el període 2000-2006 com a conseqüència de la redistribució de fons aprovada pels Quinze per impulsar la reconstrucció dels Balcans. Precisament, el Govern espanyol ha denunciat moltes vegades el recurs a la retallada d'ajudes al Mediterrani i a Llatinoamèrica per finançar la partida dels Balcans. E.P.

• ÀUSTRIA

Model de convivència El dirigent austríac d'extrema dreta Joerg Haider té la intenció de repartir en la pròxima cimera europea un fullet en què presenta la província de Caríntia (sud), de la qual és governador, com un model per a Europa pel que fa als drets de les minories, informà ahir l'agència APA. Uns 300 pasquins titulats «Les minories ètniques a Caríntia: un model europeu» estan ja preparats per a la seva distribució en la cimera de la Unió Europea (UE), que es durà a terme avui i demà a Santa Maria de Feira (Portugal), precisà l'agència austríaca. E.P.

• PRÒXIM ORIENT

Annan aconsegueix el suport d'Iran El secretari general de l'ONU, Kofi Annan, començà ahir una gira per Orient Pròxim amb una breu visita a Teheran durant la qual ha aconseguit el «suport» de l'Iran per a la pau al Pròxim Orient. Amb ocasió d'aquesta breu visita, el guia de la República Islàmica de l'Iran, l'aiatol·là Ali Khamenei, deixà entreveure per primera vegada la perspectiva d'una «solució» al Pròxim Orient, donant a entendre que Teheran podria integrar un acord amb Israel. «No es pot ignorar el poble palestí. Si es contempla una solució, és necessari que els drets dels palestins siguin totalment respectats», declarà Khamenei durant una entrevista amb el secretari general de l'ONU Kofi Annan, esmentat per la ràdio.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris