nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

Assessinen a 34 persones a trets en el nord de la Índia

Un grup de mercenaris contracts per terratenents irrompí la abans d'ahir a la nit en Miapur, en l'estat nordeny indi de Bihar, i disparà contra els seus habitants causant la mort a 34 persones, informaren ahir fonts policials.

La policia atribuí la matansa a membres de ranvir sena, un exèrcit privat clandestí al servei dels terratenients de les castes altes de la societat hindú, engrascats en sangnants xocs amb militants de grups d'esquerra radical, membres de les castes més baixes.

Totes les víctimes eren yadav, una de les castes marginals de la societat índia, i es pensa que l'atac hagi estat en vengansa per l'assessinat, el passat diumenge, de dotze membres de les castes altes en altre poble de l'estat, segons les fonts.

La matansa, l'última en la espiral de violència entre els ranvir sena i els grups clandestins d'esquerra radical Centre Comunista Maoista i el Grup de Guerra del Poble, forçà al govern a enviar tres companyies de forces paramilitars a Miapur. En la població es visqué un ambient de gran tensió i els habitants es negaren a que foren aixecats els cadàvers de les víctimes exigint la presència immediata de la ministra en cap de l'estat, Rabri Devi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris