nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Mor als 97 anys l'exemperadriu Nagako, viuda d'Hirohito

La mort ahir als 97 anys de l'exemperadriu Nagako, que travessà les turbulències del segle XX a l'ombra de l'emperador Hirohito, el darrer «déu vivent» del Japó, suposa la fi d'una era en aquest arxipèlag. La mare de l'actual emperador Akihito «morí per la seva avançada edat» a les 16.46 de l'horabaixa, després d'haver entrar en coma deu hores abans a la casa en la qual habitava darrere dels elevats murs del palau imperial a Tòquio, segons anuncià l'Agència per a la Casa Imperial.

Nagako havia abandonat la vida pública després de la mort de l'emperador Hirohito, ocorreguda el 7 de gener de 1989, i, contràriament a la reina mare britànica, que el juliol celebrarà el seu 100è aniversari, no sortia mai en la premsa.

Rarament col·locada en un primer pla, Nagako va ser en canvi una de les persones que més marcaren els japonesos durant el segle XX a causa fonamentalment del llarg reinat d'Hirohito, que va ser emperador durant 63 anys. Nagako es mantenia sempre lleugerament allunyada del seu espòs, considerat com un «déu vivent» fins a la derrota del Japó el 1945.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris