cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Edicions 62 celebra amb publicacions l'aniversari del francès Saint-Exupéry

El dia 29 de juny es compliran cent anys del naixement de l'autor

96750

El mateix autor il·lustrà la narració de «Le Petit Prince».

El proper dia 29 de juny es complirà el centenari del naixement d'un autor que roman envoltat d'una aura de misteri irrompible. Creador d'aquella insòlita faula infantil per a menuts i adults que és Le Petit Prince i desaparegut en la boira d'un enigmàtic accident aeri el 1944, el francès Antoine de Saint-Exupéry no ha estat oblidat en aquesta fita per Edicions 62, que aprofita la data per publicar un seguit d'obres de l'autor que contribuiran a difondre el cos d'una obra rigorosa, sovint eclipsada per la desconcertant bellesa del Petit príncep.

Inclosa a la col·lecció El Balancí, Ciutadella va ser ara fa uns mesos l'anticipació al desembarc de quatre altres títols que el segell publica ara entre Edicions 62 i Empúries. A El Balancí apareixen ara també les dues novel·les en què l'escriptor, aviador civil i militar, plasmà el testimoni únic d'un pilot que va saber veure el perill i l'aventura amb ulls de poeta. Pilot de guerra, escrita el 1942, és el relat d'un vol de reconeixement que desencadena la reflexió entorn de la mort heroica, d'alguna manera premonitòria de la mort del propi autor, abatut en vol de reconeixement sobre el Nord d'Àfrica el juliol de 1944. Amb aquesta apareix Vol de nit (1931), narració en què el misteri de la nit es fon amb el perill implacable de les rutes aèries.

Dins de la col·lecció de narrativa Emecé d'Empúries apareixen, paral·lelament a aquestes, dues altres obres destacades en la producció del francès: Terra dels homes (1939), obra mereixedora al seu dia del Gran Prix de l'Académie Françáise on l'autor aborda la peripècia d'un pilot en les primeres experiències aèries; i Carta a un ostatge (1944), la darrera obra escrita per Saint-Exupéry, mesos abans de morir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris