cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

La detenció del magnat rus Gusinski disparà els temors d'un règim autoritari

El president Vladimir Putin defensà la independència de les actuacions judicials de la Fiscalia

La detenció del magnat rus Vladimir Gusinski, propietari d'un imperi mediàtic molt crític amb el Kremlin, ha disparat temors d'implantació a Rússia d'un règim autoritari. «Amb el pretext de posar ordre al país, les autoritats s'han abocat en la destrucció de la premsa independent», denuncià ahir la Unió de Periodistes de Rússia. Gusinski, president del grup Media-Most, integrat pels mitjans informatius de més prestigi del país, fou conduït dimarts a la presó com a sospitós d'estafa i apropiació de fons públics per un import de més de deu milions de dòlars.

Dirigents de les forces polítiques més diverses han manifestat que les accions judicials contra Gusinski tenen un clar rerefons polític. L'expresident soviètic Mikhail Gorbatxov afirmà ahir que la detenció de Gusinski «no és només un atac contra Media-Most, sinó també un intent d'intimidar els mitjans informatius i el conjunt de la societat». «Hem d'aturar això ara, ja que en el cas contrari ens espera un règim autoritari i cruel en el qual ningú no se sentirà segur», declarà el vicepresident de Media-Most, Igor Maloshenko.

Del seu costat, el president de Rússia, Vladimir Putin, respongué ahir a Madrid a les crítiques rebudes per la detenció del magnat rus Gusinski, amb la defensa de la independència de les actuacions judicials de la Fiscalia russa. En la segona jornada d'estada oficial de Putin a Espanya es conegué la detenció del propietari de Media-Most. Vladimir Putin digué que la Fiscalia General del seu país ha actuat amb independència, i afegí que no té «ni la possibilitat ni el dret d'exercir influència en les decisions que pren la Fiscalia».

El cap del Kremlin, que es declarà «sincerament molt preocupat» per l'arrest de Gusinski sota les acusacions de robatori i estafa, subratllà que «d'acord amb la legislació russa, la Fiscalia General (...) és una institució totalment independent».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris