cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Ali Agca, indultat per Ciampi dinou anys després d'intentar assassinar el papa

El terrorista ho agraeix a Joan Pau II i al president italià i ho qualifica de «somni»

58876

Ali Agca, en una foto recent.

El president italià, Carlo Azeglio Ciampi, indultà ahir el turc Ali Agca, condemnat a cadena perpètua per haver disparat contra el papa Joan Pau II el 13 de maig de 1981 a la plaça de Sant Pere del Vaticà, informà a Roma el Ministeri de Justícia. Al mateix temps que l'indult, el ministre de Justícia, Piero Fassino, concedí l'extradicció d'Agca a Turquia, on ha de descomptar un parell de penes per delictes comesos abans de 1981, quan entrà a Itàlia.

No es descarta que en les properes hores Agca, de 42 anys, abandoni la presó d'Ancona, a la costa adriàtica italiana, on compleix la condemna perpètua, amb destí a Turquia. El Ministeri de Justícia recordà ahir que Joan Pau II «ja manifestà públicament en diferents ocasions el seu perdó» a Ali Agca. El pontífex ho va fer, de manera pública, en dues ocasions. Una quatre dies després de l'atemptat i la segona en 1983, quan el va visitar a la presó romana de Rebbibia, on en aquells moments estava pres el turc.

«En els passats dies, a preguntes del ministre Fassino, la Santa Seu confirmà que era favorable a un acte de clemència». Des de fa un parell d'anys, Ali Agca, membre del grup terrorista turc d'extrema dreta «Llops grisos», estava demanant l'indult, al·legant que després de pasar 19 anys i un mes tancat a una presó, ja ha pagat «el seu grandíssim error».

El jutge italià Rosario Priore, que durant anys seguí l'atemptat de la plaça de Sant Pere, digué ahir després de conèixer l'indult, que Agca va ser la darrera baula d'un complot internacional i que per ser la darrera baula no coneix tota la trama i que això es pot comprovar en el fet que ha donat diferents versions dels fets.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris